кві 4, 2019
567

Як перевірити амортизатори в автомобілі

► Купити обладнання для перевірки амортизаторів MSG Equipment

Амортизатори це – спеціальні пристрої, які згладжують коливання кузова автомобіля при їзді. Стійки амортизаторів пов'язані та працюють разом з ресорами, пружинами, торсійними валами та іншими елементами ходової частини.

Як перевіряти амортизатори, зобов'язаний знати кожен автомобіліст. Якщо амортизатори вийдуть з ладу і водій не відреагує на це терміново, супутні деталі ходової частини теж можуть пошкодитися. Несправні амортизатори призводять до прискореного зносу шин та проблем з гальмівною системою, що може стати причиною ДТП.

При появі перших ознак несправності, набагато дешевше просто замінити стійки, ніж потім займатися ремонтом ходової та гальмівної системи.

Діагностика амортизаторів самостійно

Якщо є навіть невелика підозра в несправності амортизаторів – потрібна термінова діагностика амортизаторів. Перевірити амортизатори самостійно зможе кожен водій. Існує кілька варіантів діагностики. Відомий спосіб тестування стійки – розгойдування автомобіля. Але самостійна діагностика може й не визначити знос амортизаторів. Така перевірка буде малоінформативною, тому як, при ослабленні стійок, розгойдування покаже, що несправності немає, але це не так.

Ознакою того, що виникли проблеми з амортизаторами, буде поява стороннього шуму, стуку в районі підвіски автомобіля. Якщо протектор шин стирається нерівномірно, це теж може бути ознакою того, що потрібна заміна амортизаторів. Свідченням несправності амортизаторів служить занос автомобіля при поворотах, навіть якщо швидкість невелика.

Наслідки виходу з ладу амортизаторів:

  • Втрата керування;
  • Збільшення гальмівного шляху;
  • Зниження стійкості.

Перевірка амортизаторів на стенді

Сумніваєтеся в тому, що амортизатори справні? Зверніться в автосервіс, який спеціалізується на діагностиці стійок амортизаторів. Після перевірки агрегатів на стенді, ви отримаєте професійний висновок експертів й дані для подальшого ремонту. Звертатися необхідно в перевірений автосервіс, оснащений сучасним обладнанням та інструментами. Досвідчені фахівці на СТО завжди перевіряють розвал-сходження та тиск в шинах перед тим, як проводити діагностику на стенді.

Тестування стійок амортизаторів – складний процес, що вимагає досвіду та знань. Майстер автосервісу повинен враховувати всі фактори, які впливають на результат діагностики.

Кращим показником того, що діагностика проводиться правильно, є наявність в майстерні по ремонту амортизаторів, спеціалізованого обладнання. Стенд MS1000 + дозволить провести якісне тестування амортизаторів всіх видів. Використання стенду визначає необхідність в ремонті, дозволить провести діагностику до та після завершення ремонтних робіт. Діагностика покаже результати, за якими складається перелік подальших ремонтних заходів. Діагностика на стенді дає можливість зберегти результати тестування після перевірки. Тривалість перевірки становить всього кілька хвилин. Після завершення ремонтних робіт, амортизатор тестують на стенді повторно.

Пам'ятайте, сучасні автомобілі мають складну конструкцію підвіски. Перевірка амортизатора власними силами не дозволяє зробити правильний висновок про їх стан.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :