кві 18, 2019
1094

Навчання персоналу СТО

Навчання персоналу: зайві витрати чи стимул для розвитку бізнесу

Ефективна робота СТО неможлива без наявності підготовленого персоналу – механіків, слюсарів, приймальників, фахівців з діагностики. Тому, питання підвищення кваліфікації співробітників СТО, завжди актуальне.

Однією з найважливіших умов ефективної роботи СТО, є постійне зростання кваліфікації персоналу. Якщо керівник проявляє інтерес до розвитку професійних навичок співробітників, це тягне за собою лояльне ставлення до компанії з боку персоналу.

Система навчання: плюси та мінуси професійного навчання

У сфері автосервісу потрібно підтримувати високий рівень знань, тому що технології в автомобілебудуванні постійно змінюються. Щоб забезпечувати якісний сервіс, необхідно розвиватися та навчати співробітників.

Існує досить жорстка конкуренція на ринку послуг з ремонту автомобілів. Щоб отримати перевагу перед конкурентами, необхідно підвищувати кваліфікацію персоналу СТО. Навчання співробітників дозволяє підвищити якість обслуговування, скоротити час виконання операцій.

Бувають випадки, коли керівники СТО, боячись втратити прибуток, не відпускають персонал на навчальні курси. Інші думають про те, що фахівець після навчання, вимагатиме збільшити зарплату. Але, бачачи успіх колег конкурентів, після навчання на курсах MSG Equipment, керівники й управлінці СТО звертають увагу на очевидні досягнення та теж вирішують підвищувати рівень знань свого персоналу.

Проблема кадрів для СТО ускладняється відсутністю державної професійно-технічної освіти. В автосервіс приходять фахівці, які отримали професійну освіту, але вони не мають практичного досвіду та не розуміють багатьох проблем, з якими стикаються. Причина – відрив освітньої програми від реальних умов та завдань. Звичайно, є винятки, коли випускники коледжу приходять на роботу в автосервіс й освоюють навички ремонту та діагностики. Але, часто в автосервісі немає фахівця для навчання нових співробітників. Керівники СТО хочуть отримати відразу грамотного фахівця, але в цьому напрямку сьогодні дефіцит кадрів.

Навчання на курсах

Предметами вивчення на курсах MSG Equipment є питання:

  • Діагностика та ремонт стартерів та генераторів;
  • Діагностика та ремонт автомобільних кондиціонерів;
  • Діагностика та ремонт амортизаторів;
  • Діагностика та ремонт гальмівних супортів;
  • Діагностика та ремонт кермової системи.

Кожен учасник навчання, отримає багато корисної інформації, що допоможе поліпшити сервісне обслуговування та підвищить продуктивність бізнесу. Теоретичні та практичні заняття проводяться на території власного виробничого підприємства з використанням спеціального обладнання та стендів. Навчання ведуть практикуючі фахівці, які самі займаються діагностикою та ремонтом, тому можуть донести всю корисну інформацію в простій та зрозумілій формі.

Важливим аспектом ефективного навчання є наявність постійного зворотного зв'язку. Під час проходження навчання та після його закінчення, кожен з учасників може користуватися послугами служби технічної підтримки MSG Equipment.

MSG Equipment пропонує також комплекс послуг: обладнання та інструмент для ремонту й діагностики, навчання персоналу, допомога в організації бізнесу з нуля. Детальніше дізнатися про те, коли можна пройти навчання на курсах MSG Equipment, можна на сайті компанії.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :