вер 24, 2019
1110

Перевірка генератора автомобіля за допомогою осцилографа

► Перевірка генератора автомобіля за допомогою осцилографа. Стенди MSG Equipment – обладнання для автосервісів та СТО

При проведенні тестування генератора, для візуального аналізу амплітуди та форми напруги, дуже зручно користуватися осцилографом. Осцилограф покаже, наскільки коректно працює генератор та визначить характер ушкодження.

 Найпоширеніші дефекти, які допомагає виявити перевірка осцилографом:

  • Пробій або обрив діода в діодному мосту;
  • Замикання обмоток статора.

Якщо несправність присутня, в цих ситуаціях, будуть великі пульсації напруги (велика змінна складова).

Методика діагностики

Використання осцилографа при тестуванні автогенератора, дозволить мінімізувати перелік можливих ушкоджень. При перевірці генератора, осцилограф допоможе побачити форму сигналу та визначить, чи присутній сигнал взагалі. Але, завжди варто пам'ятати про те, що аналіз робочого стану генератора, за допомогою осцилографа, проводиться, спираючись на амплітуду коливань вихідної напруги.

Існують ще деякі особливості процедури, про які необхідно пам'ятати. Складність проведення перевірки осцилографом полягає в потребі отримати стабільну осцилограму. Навіть коли перевірка проходить успішно, необхідно вміти правильно та грамотно трактувати отримані результати. Розібратися у результатах перевірки може фахівець з відповідною кваліфікацією та досвідом роботи в цій галузі.

Професійне обладнання для діагностики генератора

Осцилограф – це простий спосіб перевірки, який не підходить для діагностики усіх генераторів та будь-яких автомобілів. Саме тому в сервісах та СТО для проведення якісної діагностики використовується професійне обладнання (стенди та інструменти).

Наприклад, стенд MS006 перевіряє автогенератори 12 В та 24 В (з максимальним навантаженням 50А та 25А відповідно). Стенд допомагає визначити причину несправності, протестувати генератор після ремонту. Він вже обладнаний осцилографом, може роздрукувати результати діагностики та має ще безліч додаткових можливостей.

Стенд для тестування генераторів та стартерів MS002 COM перевіряє генератори 12В до 200А та 24В – 100А. Живиться від 3-х фазної мережі з напругою 380В.

Стенд MS004 COM підходить для діагностики стартерів та генераторів. Максимальне навантаження для 12В генераторів – 100А, для 24В генераторів – 50А, такого навантаження досить, щоб перевірити агрегат на працездатність. Живиться стенд від однофазної мережі 220В. Компактний стенд підходить для невеликих майстерень, легко розміщується на робочому столі фахівця автосервісу.

Дивіться більше інформації про обладнання MSG Equipment для автосервісів та СТО на нашому сайті.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :