жов 4, 2019
826

Методи діагностики компресора кондиціонера

Як відбувається діагностика кондиціонера автомобіля – для чого її необхідно робити

Автокондиціонери піддаються серйозним навантаженням: перепади температури, експлуатація у складних умовах (вологість, пил, бруд). Тому, діагностика автокондиціонерів – дуже потрібна послуга.

Яке обладнання використовується для проведення діагностики? 

Принцип роботи практично усіх автокондиціонерів ідентичний. При включенні кондиціонера, компресор стискає фреон. Коли кондиціонер авто вимкнений, фреон перебуває у газоподібному вигляді. Під впливом тиску, фреон нагрівається та надходить в конденсор, де й охолоджується до стану рідини. Далі, фреон надходить у ресивер осушувач, проходить очищення та перетікає у випарник. Важливо що, перед цим фреон тече через терморегулювальний вентиль (ТРВ), який знижує тиск рідини, це стає причиною її охолодження. З випарника, фреон знову надходить у компресор. Далі, починається новий етап циркуляції, поки кондиціонер включений.

Виходячи з принципів роботи кондиціонера, зрозуміло, що холодоагент повинен циркулювати у герметичному просторі. Якщо герметичність порушується, фреон може витекти та спровокувати серйозну несправність. Найчастіше халатне ставлення персоналу СТО до своєї роботи стає причиною розгерметизації корпусу компресора кондиціонера. Досвідчені майстри погодяться з тим, що обслуговування кондиціонера – відповідальний та складний процес. Саме тому всі процедури проводяться тільки після діагностики. В автосервісі обов'язково має бути професійне обладнання для діагностики ушкоджень.

Стенд MS111 використовується для перевірки стану поршневих, аксіально-поршневих, роторних та спіральних компресорів кліматичних установок. У невеликих майстернях найчастіше використовують компактний, багатофункціональний тестер MS121. Цей тестер допомагає провести діагностику електромагнітної муфти та клапана компресора.

Які несправності можна виявити? 

Під час проведення діагностики кондиціонера авто, можна виявити такі проблеми:

• Негерметичність кондиціонера авто;

• Механічне заклинювання компресора;

• Електричні несправності;

• Непрохідність системи;

• Надмірний тиск;

• Несправність повітряних заслінок, засмічення фільтра тонкого очищення салонного повітря.

Виявивши пошкодження будь-якого елементу, деталі або частини, необхідно зайнятися розв'язанням цієї проблеми якомога швидше. Ризик полягає у тому, що, вчасно не приступивши до ремонту однієї деталі, можна отримати більш серйозну проблему й автокондиціонер взагалі вийде з ладу.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :