жов 10, 2019
1860

Основні несправності компресора кондиціонера автомобіля

Основні причини виходу з ладу компресора кондиціонера автомобіля: як діагностувати та запобігти

Головна частина будь-якої кліматичної системи – це її компресор. Ознаки, за якими можна зрозуміти, що з'явилися проблеми в роботі компресора: сторонні шуми, сліди масла та відсутність охолодження повітря у салоні автомобіля. Якщо корпус негерметичний, у систему можуть потрапляти волога та бруд, відбудеться витік холодоагенту з системи. Ще однією частою причиною виходу з ладу компресора можна назвати знос або обрив його приводного ременя.

Розповсюджена несправність – пошкодження магістралей. Трубки пошкоджуються через крихкість, корозію, непрофесійний ремонт, неякісні комплектуючи. Нерідко виходить з ладу конденсор. Бруд здатен міцно забити стільники, що призводить до зниження ефективності роботи кондиціонера.

До проблем, які бувають через бруд, можна додати й несправність в електронній системі. Через порушення контактів перестає працювати датчик високого тиску, в результаті – кондиціонер перестає охолоджувати.

Порушення герметичності системи відбувається, якщо зіпсовані прокладки. З'єднувальні елементи повинні бути еластичними для підтримки робочого тиску. Коли вони починають тріскатися та деформуватися, відбувається витік холодоагенту.

 Діагностика та запобігання пошкоджень 

Що потрібно робити, щоб запобігти можливим пошкодженням кондиціонера:

• При купівлі автомобіля з пробігом необхідно перевірити, підключений чи ні компресор.

• Захистити радіатор кондиціонера від сміття можна за допомогою установки додаткової сітки на бампері.

• Включати кондиціонер необхідно раз на тиждень на 10-15 хв, навіть якщо в машині він не використовується. Головна умова, – температура навколишнього повітря повинна бути не менше 5 градусів Цельсія.

• Вимикати кондиціонер краще за кілька хвилин до кінця поїздки.

• Кращий ремонт – це профілактичний технічний огляд.

Довіряти проведення обслуговування та ремонт системи кондиціонування необхідно тільки перевіреним СТО.

В автосервісах, які професійно займаються обслуговуванням та ремонтом автомобільних кондиціонерів використовується спеціальне обладнання MSG Equipment. Наприклад, стенд MS111 необхідний для якісної перевірки технічного стану компресорів автокондиціонерів та кліматичних систем, які працюють на холодоагенті R134A. Промивна станція MS101P використовується для очищення від внутрішніх забруднень трубопроводів системи кондиціонування. MSG Equipment пропонує також багатофункціональний тестер MS121 для перевірки працездатності електромагнітних клапанів та муфт компресорів автокондиціонера.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :