жов 29, 2019
480

Що буде, коли гідропідсилювач керма вийде з ладу?

► Стенди та тестери для діагностики насосів гідропідсилювача керма MSG Equipment

ГПК – це система, яка забезпечує додатковий комфорт та безпеку під час керування автомобілем. Конструктори передбачили, що вихід з ладу гідравлічного підсилювача не перешкоджатиме стабільній роботі всього кермового механізму. Але, з несправним ГПК все ж краще не їздити, а звернутися до сервісу для усунення пошкоджень.

Особливості системи ГПК 

Попри велику кількість складових елементів, ГПК – надійна система. Пошкодження трапляються найчастіше через знос або недотримання простих правил експлуатації. Для того, щоб гідравлічний підсилювач працював без перебоїв, необхідно обов'язково стежити за рівнем рідини в системі. Саме брак мастила, через низький рівень рідини, може стати причиною передчасного зносу елементів та частин системи. Вимагає постійного огляду й приводний ремінь насоса. Його натяг має бути у нормі. При надмірному натягу ремінь у певний момент може просто порватися, а при недостатньому натягу, ремінь буде прослизати та зношуватися набагато швидше.

Ознаки пошкодження ГПК

Ознаки, за якими можна визначити, що з'явилися проблеми з гідравлічним підсилювачем:

• поштовхи в області керма під час повороту;

• збільшення необхідних зусиль при поворотах керма;

• шум при роботі двигуна;

• вібрація у кермі.

Деякі з перерахованих вище ознак сигналізують про проблеми з гідропідсилювачем та надмірний знос вузлів й елементів кермової системи.

Обладнання для діагностики ГПК

Діагностику ГПК краще проводити в спеціалізованому сервісі. Обладнання для СТО, які займаються діагностикою та ремонтом ГПК, пропонує компанія MSG Equipment.

Мобільний стенд для проведення діагностики кермових рейок MS505 має невеликі габарити, що дозволяє використовувати його в майстернях з будь-якою площею. Обладнання діагностує гідравлічні та кермові рейки, а також дозволяє перевіряти кермові редуктори.

Варто звернути увагу на верстат MS402 для полірування штока, така процедура потрібна часто під час ремонту рейки. Тестер MS610 допоможе перевірити працездатність вузлів кермового механізму на автомобілі, без демонтажу.

Бажаєте знати більше про діагностичне обладнання MSG Equipment? Зв'яжіться з менеджерами компанії для уточнення всіх деталей.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :