бер 5, 2020
889

Яке обладнання необхідне для діагностики сучасного автомобіля

Обладнання MSG Equipment для автосервісу, СТО, майстерень

Виробники автомобілів регулярно повідомляють про появу свіжих ідей, інноваційних технологій та матеріалів для нових моделей автомобілів.

Водіям створені всі умови для приємного та безпечного водіння – автомобілі комфортні, прості у керуванні та економічні. Все це стало можливим завдяки впровадженню великої кількості спеціальних систем, що зробило сучасний автомобіль досить складним механізмом. Кількість агрегатів та систем, що вимагають періодичного обслуговування або ремонту, також зросла.

Кожен автосервіс зацікавлений у швидкому та якісному обслуговуванні клієнтів, щоб забезпечувати собі постійний прибуток. Тому придбання сучасного діагностичного обладнання – обов'язковий та важливий крок.

Очевидно, що стосовно діагностичного обладнання, технічний прогрес також не стоїть на місці. Діагностичне обладнання умовно можна розділити на три групи, які виконують певний перелік завдань.

Автосканери

До першої групи належать діагностичні сканери (автосканери) – прилади дозволяють зчитувати інформацію з електронного блоку управління, а саме: помилки, збережені в пам'яті; побачити основні сигнали з датчиків, а також розрахункові значення, якими оперує блок управління. Також діагностичні сканери можуть проводити активацію різних виконавчих механізмів для перевірки їх параметрів роботи. За даними параметрами можна досить чітко визначити працездатність механізму. І це ще неповний список можливостей.

Пристрої для діагностики ДВЗ

У другій групі зібрані пристрої, які використовуються для діагностики двигуна внутрішнього згоряння (ДВЗ). Усі ці пристрої дозволяють виявляти несправності та уточнювати показання діагностичних сканерів. Найбільш відомі представники цієї групи: мотор-тестери, спеціалізовані автомобільні осцилографи, газоаналізатори, вимірювачі тиску, імітатори сигналів датчиків та ін.

Стенди та тестери для діагностики електрообладнання, кермового та гальмівного управління, підвіски, кліматичних систем

До третьої групи належать стенди та тестери для діагностики електрообладнання, кермового та гальмівного управління, підвіски, кліматичних систем.

Розглянемо діагностичне обладнання з третьої групи MSG Equipment: MS012, MS004, MS111, MS561, MS603N – 220V.

  • Тестер MS012 COM дозволяє оцінити технічний стан реле-регуляторів генераторів 12/24В як у зборі з генератором, так й окремо.
  • Багатофункціональний стенд MS004 COМ забезпечує діагностику генераторів 12/24В під навантаженням (до 100 Ампер для 12В та до 50 Ампер для 24В), стартерів 12/24В без навантаження, потужністю до 4 кВт, та усіх сучасних типів реле-регуляторів.
  • Стенд MS111 дозволяє провести діагностику будь-якого компресора кондиціонера автомобіля. Стенд може оцінити роботу електромагнітної муфти, електромагнітного клапана управління як у зборі з компресором, так й окремо. Провести післяремонтну обкатку компресорів та передпродажну перевірку компресорів-аналогів для надання клієнту гарантії.
  • Контролер MS561 призначений для перевірки працездатності кермової рейки з електропідсилювачем, електрогідравлічного насоса системи ГУК. Контролер забезпечує агрегат електричним живленням, а також спеціальними програмними кодами, необхідними для запуску та діагностики агрегату. Перевірка може виконуватися як на знятому агрегаті, так й безпосередньо на автомобілі. MS561 обладнаний роз'ємом OBD II, що дозволяє під'єднати зовнішній діагностичний сканер для читання поточних даних або помилок, з подальшим їх видаленням.
  • Універсальний стенд MS603N – 220V для діагностики та промивання агрегатів гідропідсилювача кермового управління. Стенд дозволяє перевірити кермову рейку та насос гідропідсилювача.

Підсумки

Хочеться відзначити, що купівля професійного діагностичного обладнання, з одного боку, – це серйозне вкладення й повинна бути виваженою. З іншого боку – допоможе вийти на якісно новий рівень обслуговування та підвищить продуктивність праці, що безумовно, посприяє залученню нових клієнтів.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :