кві 21, 2020
1108

Стенди MS004/MS002 та дуже корисна функція F67

Можливості діагностики автомобільних стартерів, генераторів та реле-регуляторів з функцією F67

Стенди MS004/MS002, за допомогою яких можна провести діагностику автомобільних генераторів, реле-регуляторів та стартерів, мають широкі можливості діагностики великої кількості агрегатів, різних за параметрами.

Розповімо про одну з багатьох корисних функцій (можливостей) даних стендів – це функція F67 (назва походить від позначення клеми підключення щіток). Ця функція являє собою вбудований в стенд (MS004MS002) регулятор напруги, який забезпечує напругу на виході генератора, таким чином можна провести діагностику 12В генераторів без реле-регулятора.

Одна з найбільш вразливих частин генератора – реле-регулятор. Коли при перевірці генератора виявляється його несправність, найчастіше процес діагностики на цьому зупиняється, вважаючи, що несправність виявлена. Надалі діагностика відновлюється вже з новим реле-регулятором, що є помилкою, тому що необхідно перевірити деякі причини несправності реле-регулятора:

  • коротке замикання в ланцюзі, включаючи міжвиткове замикання обмотки збудження;
  • несправність випрямного моста (пробою діодів).

Якщо дані несправності присутні в генераторі, який перевіряється, то встановивши новий реле-регулятор, є висока ймовірність його зіпсувати, особливо якщо проводити діагностику при великих значеннях навантаження.

Тому, при виявленні в генераторі несправного реле-регулятора, краще спочатку провести діагностику інших частин генератора, використовуючи функцію вбудованого реле-регулятора (F67).

Якщо відхилень немає, то можна сміливо встановлювати новий реле-регулятор та проводити діагностику в зборі з ним, щоб ще раз переконатися в правильній роботі генератора.

Використання обладнання MS004MS002 для діагностики автомобільних стартерів, генераторів та реле-регуляторів, дозволяє провести якісну діагностику цих агрегатів без використання додаткових вимірювальних приладів.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :