лип 10, 2020
942

MS021 – помічник в діагностиці генераторів

Обладнання для діагностики генератора – MS021

Якщо в процесі діагностики генератора на стенді або автомобілі виявлено велике значення змінної складової струму, це свідчить про несправність або діодного моста, або обмоток статора.

Зазвичай для перевірки діодного моста використовують мультиметр, рідше, застосовують контрольну лампу в кілька ват та акумуляторну батарею або лабораторний блок живлення в режимі обмеження струму. При цьому кожен діод доводиться перевіряти два рази, подаючи струм в прямому та у зворотному напрямку, що не завжди зручно. Звичайний мультиметр здійснює перевірку струмом приблизно 0.002А. Дана величина струму є замалою, у порівнянні з робочими струмами діода. Тому така перевірка дозволяє виявити тільки явні проблеми з діодом у вигляді короткого замикання або обриву. 

У разі використання в діодних мостах лавинних діодів (різновид стабілітрона), повноцінна їх оцінка мультиметром неможлива, оскільки мультиметр видає занадто низьку напругу, в порівнянні з напругою пробою лавинного діода. Таким чином, діагностика діодного моста звичайними способами, із застосуванням підручних засобів, вельми трудомістка та не буде точною.

Для швидкої та точної оцінки працездатності діодних мостів автомобільних генераторів, компанією MSG Equipment був розроблений тестер для перевірки діодних мостів MS021, який здійснює перевірку діода з обмеженням струму на рівні 0.9 А та напругою 30В, що дозволяє точно оцінити його стан і тип. При цьому оператору нема потреби змінювати полярність.

Діагностичний тестер MS021 дозволяє визначити:

  • пробій діода;
  • обрив діода;
  • наявність поганого контакту діода зі струмопровідними шинами;
  • тип діода (звичайний діод, лавинний діод);
  • деградацію діода (підвищене падіння напруги в прямому напрямку);
  • напругу зворотного пробою лавинного діода.

Таким чином, використовуючи діагностичний тестер MS021, можна не тільки оцінити стан діодного моста, але й визначити всі необхідні параметри для здійснення підбору діода на заміну того, що вийшов з ладу. До того ж, зазвичай несправні діодні мости залишаються в майстерні та можуть стати безкоштовним джерелом діодів. Для забезпечення якісного ремонту, дуже важливо, щоб характеристики діодів в мостах були близькі один до одного.

Можливість визначити деградацію діодного моста за допомогою діагностичного тестера MS021, дозволяє виконувати ремонт генераторів максимально якісно та швидко, ​​тим самим забезпечуючи довіру та лояльність клієнтів.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :