кві 12, 2021
1633

Який діагностичний сканер вибрати для автосервісу?

Як вибрати автосканер для автосервісу?

Короткий зміст:

  1. Навіщо потрібен автосканер?
  2. Типи автомобільних сканерів.
  3. Мультимарочні сканери MaxiSys та MaxiCheck.
  4. Автосканер для BMW – Autel MaxiSys Pro 908.
  5. Автосканер для роботи з автомобілями Ford та Mazda – UCDS.
  6. Автосканер для Volkswagen, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda – ODIS Engineering та Service.

На сучасних автомобілях майже всі агрегати забезпечені електронним блоком керування (ЕБК) та великою кількістю датчиків. Це дає можливість значно підвищити якість їх роботи, розширити функціонал та дозволяє швидко здійснювати пошук місця несправності. У одних автомобілів, всього кілька агрегатів з електронним управлінням, в інших – навіть двірники під контролем комп'ютера. Коли блок керування виявляє відхилення в роботі, відбувається запис у пам'ять ЕБК відповідного коду помилки. Для того, щоб людина мала можливість поспілкуватися з ЕБК та зрозуміти причину несправності, були створені спеціальні діагностичні прилади – сканери (ще їх називають автосканери).

Відповідно до можливостей, сканери діляться на 3 типи:

  • Універсальні – це найпоширеніші, ще їх називають мультимарочні. Вони призначені для діагностики більшості автомобілів.
  • Дилерські – сканери з більш просунутою діагностикою. Прилади розробляє та виробляє безпосередньо завод-виробник авто, призначені вони для конкретної моделі автомобіля, іноді – для декількох схожих моделей.
  • Марочні (мультимарочні). Ці сканери відрізняються від дилерських тим, що їх виробляють сторонні фірми, вони розраховані на діагностику певної марки автомобілів. Що стосується функціоналу, то він близький до дилерських сканерів, але при цьому, один сканер може працювати з більшою кількістю автомобілів ніж дилерський.

MaxiSys або MaxiCheck

При діагностиці автомобіля у 80% випадків, досить одного з двох мультимарочних сканерів – MaxiSys або MaxiCheck. Обидва дозволяють зчитувати коди помилок, видаляти їх, дивитися дані в реальному часі, зчитувати ідентифікацію блоків керування. Вони практично однакові, але MaxiSys відрізняється трохи більшим функціоналом.

Для решти 20% можливих специфічних операцій, таких як програмування, кодування, адаптація та інші, необхідно мати у своєму арсеналі велику кількість різних сканерів.

Розглянемо кілька прикладів сканерів, що використовуються у нас:

Autel MaxiSys Pro 908

Даний сканер мультимарочний, але має спеціальні функції. Наприклад, для автомобілів марки BMW, є вбудована функція оновлення ПЗ блоків управління. Даний сканер має доступ до офіційних баз даних компанії BMW та дуже зручний при оновленні ПЗ даної марки авто.

MS0122 – Діагностичний адаптер UCDS

Марочний сканер призначений для роботи з автомобілями Ford та Mazda. Даний прилад має дуже широкий спектр можливостей та дозволяє: оновлювати ПЗ блоків керування, змінювати конфігурацію авто (вмикати або вимикати додаткові функції, такі як асистент паркування, круїз контроль та ін.), зчитувати та видаляти помилки, й багато інших функцій. Тому, з даними марками авто, ми використовуємо саме сканер UCDS.

MS0120 – Діагностичний комплекс VAS5054a + програмне забезпечення ODIS ENGINEERING

Використовується з автомобілями VAG групи: Volkswagen, Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda. Це дилерський прилад, що означає, повний спектр робіт можна виконати саме за допомогою даного сканера. Він вміє: програмувати, кодувати, змінювати конфігурацію авто, оновлювати та прошивати ПЗ, й звичайно він має базові функції читання та видалення помилок, зчитування ідентифікації та багато іншого.

Даний список можна продовжувати ще довго. Тут важливо зрозуміти, що не існує ідеального сканера, який виконує всі можливі завдання. Сканер необхідно підбирати під рішення певних завдань, тоді він буде максимально ефективним та корисним.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :