чер 14, 2021
2342

Як провести діагностику батареї електричного або гібридного автомобіля, використовуючи тестер MS800?

Як перевірити ємність батареї гібрида та електромобіля

Гібридний транспорт та автомобілі з електричним двигуном сьогодні в пріоритеті по всьому світі. Продажі такого типу транспортних засобів збільшуються завдяки тому, що уряд багатьох країн сприяє поширенню екологічних автомобілів.

Населення масово пересідає на електрокари, оскільки їх переваги очевидні:

  1. економічність;
  2. зручність та простота експлуатації;
  3. тривалий термін служби;
  4. мінімум витрат на ремонт та обслуговування.

Дані ACEA за 2020 рік показують, що в країнах ЄС продажі електромобілів та гібридного транспорту склали 59% від кількості всіх проданих автомобілів. У 2020 році населенню продали 1,046 мільйона екологічних автомобілів.

Природно, що збільшилися й продажі АКБ електромобілів (BEV), а також тих, що підключаються до мережі гібридних електромобілів (PHEV).

Слабке місце електромобіля

Однак, попри глобальне зростання продажів та популяризацію екологічного виду транспорту, споживачі зіткнулися з деякими проблемами, які пов'язані з експлуатацією АКБ.

Найбільш вразлива частина гібридних та електричних автомобілів – високовольтний акумулятор. Споживачі помітили, що термін служби акумулятора гібридного автомобіля та електромобіля може бути різним. На тривалість роботи батареї впливають: експлуатаційні характеристики, марка автомобіля, модель, покоління гібрида.

Якщо АКБ автомобіля виходить з ладу, заміна на нову батарею буде коштувати досить дорого. З цієї причини сьогодні стала популярною послуга по ремонту батарей гібридних автомобілів.

Доцільність ремонту пояснити дуже просто – відремонтувати АКБ набагато дешевше, ніж купувати нову.

Діагностика АКБ

Для того щоб почати ремонт високовольтного акумулятора, потрібно провести його діагностику. Перевірка працездатності АКБ допоможе встановити, які саме осередки втратили ємність.

Компанія MSG Equipment розробила та випустила тестер для діагностики батарей гібридних автомобілів MS800.

Використовуючи тестер, можна одночасно визначити ємність до 36 модулів батареї. Прилад може працювати в автоматичному режимі, володіє необхідними засобами для забезпечення безпеки, включаючи захист від:

  • переполюсовки;
  • короткого замикання;
  • перегрівання.

Переваги тестера MS800:

  • Користуватися тестером нескладно, він не займає багато місця в майстерні та має приємний дизайн.
  • Режим роботи, цикл зарядки/розрядки та інші параметри, майстер може налаштувати самостійно.
  • Зарядка проводиться у два етапи: швидка зарядка та крапельна дозарядка.
  • Кожен з каналів оснащений власним індикатором, який показує поточну напругу.
  • Всі результати діагностики зберігаються.

Використовуючи нове обладнання в автосервісі, який займається діагностикою та ремонтом електромобілів та гібридних ТЗ, можна виконувати роботи, пов'язані з діагностикою АКБ швидко і якісно. Придбання тестера MS800 допоможе збільшити кількість клієнтів та прискорить процес обслуговування.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :