гру 7, 2021
1339

Діагностика гальмівної системи

Несправності гальмівної системи, що стає причиною та як проводити діагностику та ремонт

Автовласники повинні стежити за станом гальмівної системи автомобіля, підтримувати її робочий, справний стан. Діагностика гальмівної системи – обов'язковий захід, який проводять регулярно. Навіть незначна несправність у роботі гальмівної системи може стати причиною ДТП.


Неполадки гальмівної системи та що може бути їх причиною

Несправність гальм – серйозна неполадка. Експлуатувати автомобіль, у разі виникнення підозр на вихід з ладу гальмівної системи, суворо заборонено.

Як зрозуміти, що з гальмівною системою виникли проблеми? Ознаки несправності гальмівної системи:

  • При гальмуванні автомобіль може вести убік. Така несправність найчастіше виникає через заклинювання поршня в гальмівному супорті одного з контурів.
  • Під час гальмування чути характерний скрегіт, шум. Можливі причини несправності – граничне зношування гальмівних колодок, сильна корозія гальмівного диска, дуже рідко може бути відшарування від основи накладки гальмівної колодки.
  • Натискаючи на педаль гальма, водію доводиться докладати додаткових зусиль. Причина того, що натискати на педаль стало складно, швидше за все, ховається в несправності вакуумного підсилювача.
  • При натисканні на педаль гальма відчувається вібрація. Вібрація може вказувати на зношування та деформацію гальмівного диска або розбовталося (ослабло) кріплення супорта.
  • Відсутність вільного ходу педалі гальма можлива через неправильно відрегульований вакуумний підсилювач при його заміні або розбухнули манжети в циліндрах через використання неякісної (підробленої) гальмівної рідини.
  • Загорівся індикатор несправності гальмівної системи, що сигналізує про низький рівень гальмівної рідини у бачку під капотом. При такій несправності гальма слід перевірити наявність протікання технічних рідин під машиною після стоянки. Також це може бути викликано надмірним зношуванням гальмівних колодок, оснащених відповідними датчиками.


Як перевірити гальма?

Для підтримки гальм у відмінному технічному стані необхідно проходити регулярний технічний огляд. Для якісної діагностики гальм та подальшого ремонту, потрібно звернутися до спеціалізованого сервісу.

Гальмівна система транспортного засобу діагностується у декілька етапів:

  • Перевірка гальм, ходу педалі із салону. Необхідно переконатися, наскільки правильно відрегульовано ручник.
  • Перевірити рівень стану гальмівної рідини. Ретельний огляд циліндрів та трубок
  • Огляд коліс, виявлення протікання.
  • Огляд супортів, шлангів, трубок щодо корозії. Можливо, на поверхні деталей є пошкодження, деформація, запотівання.
  • Перевірка гальмівних дисків, барабанів, колодок. Коли товщина елементів вже недостатня, потрібно замінити зношені деталі.
  • Необхідно переконатися, що гальма працюють в реальних робочих умовах. Для цього потрібно провести виміри довжини гальмівної колії та ступеня уповільнення.
  • Візуальний огляд транспортного засобу також необхідний, щоб переконатися, що автомобіль не має відхилень у будь-який бік.


Обладнання для перевірки гальмівної системи

Для діагностики та ремонту гальмівних супортів відмінно підходить стенд MS300:

  • За допомогою цього обладнання перевіряється працездатність та герметичність агрегатів, виявляють несправності гальмівного супорта. Використовуючи стенд, також можна перевірити, як працює електромеханічний привід гальма стоянки.
  • У конструкції обладнання передбачена перфорована стінка, де можна зручно розмістити робочий інструмент, який необхідно мати постійно під рукою в процесі розбирання та подальшого складання агрегату.
  • Обладнання підходить для тривалої та інтенсивної експлуатації, а отже може використовуватися в автосервісах з високою прохідністю.

Дізнатись більше про можливості обладнання для діагностики та ремонту гальмівної системи можна на сайті або у менеджерів компанії.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :