гру 30, 2021
475

Несправності насоса ГПК

Як перевірити насос гідропідсилювача керма. Симптоми несправності насоса ГПК

Вихід з ладу ГПК не лише погіршує комфорт керування автомобілем, а й знижує безпеку авто на дорозі. Система ГПК має досить просту конструкцію, її легко відремонтувати, навіть у себе в гаражі. Якщо знати причини несправності насоса ГПК, можна уникнути дорогого ремонту.

Несправності насоса ГПК:

  • пошкодження та знос перепускного клапана;
  • протікання насоса через знос або пошкодження ущільнень;
  • знос підшипників;
  • знос маслозабірної плити або з'явилися пошкодження на внутрішній стороні статора.

Вихід з ладу перепускного клапана трапляється, якщо масло в системі старе та давно не змінювалося або відбувся перегрів насоса через тривале утримання керма в крайньому положенні. Така несправність проявляється збільшенням зусилля на кермі при прогрітому двигуні. Також при цьому чути гул насоса.

Протікання насоса може з'явитися через стирання або пошкодження сальників та ущільнювачів. Також знижується рівень робочих рідин у бачку насоса. Ця несправність відбувається через корозію валу насоса або неправильний монтаж насоса.

Зношування підшипників трапляється через наступні дії та нехарактерні навантаження – це удари, вібрація. Як варіант, через неправильну установку насоса (наявність люфтів).

Постійний гул насоса та підвищене зусилля на кермо сигналізують про те, що насос не може створити необхідний тиск. Зазвичай це відбувається через знос маслозабірної плити, робочої пари або з'явилися пошкодження на внутрішній стороні статора.

Найчастіше всі несправності насоса ГПК є наслідками несвоєчасного обслуговування системи ГПК, тому необхідно виконувати наступні рекомендації:

  • замінюйте олію в гідропідсилювачі кожні 15 тисяч км пробігу;
  • при заміні масла робіть промивання гідросистеми, щоб повністю позбавитися старої олії та продуктів зносу;
  • використовуйте тільки якісну та відповідну олію;
  • взимку прогрівати машину потрібно довше, щоб встигла прогрітися система гідропідсилювача;
  • не тримайте кермо довгий час в крайньому положенні.

Як перевірити насос гідропідсилювача керма?

Для якісної діагностики насоса ГПК потрібне спеціальне професійне обладнання. Наприклад, насос ГПК можна перевірити на автомобілі тестером MS611 або використовуючи стенд MS603N.

Обладнання дозволяє визначити відхилення в роботі насоса та необхідність його демонтажу для ремонту.

Для діагностики демонтованого насоса застосовується стенд MS604, на якому можна швидко визначити його технічний стан та вид несправності. А після ремонту переконатися, що робота була виконана якісно та всі недоліки усунуто.

Щоб дізнатися більше про можливості професійного обладнання для діагностики та ремонту агрегатів кермового управління, заходьте на сайт або зв'яжіться з менеджером.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :