чер 28, 2024
259

Діагностика та ремонт ремінних стартер-генераторів 48В з обладнанням MSG Equipment.

Сучасне обладнання для СТО для ремонту гібридних (MHEV) автомобілів.

Сучасні автомобілі стають дедалі більш технологічними та екологічними. Однією з таких технологій, що сприяють цьому, є "м'які гібриди" MHEV, які використовують електричну систему з напругою 48 В.

Популярність "м'яких гібридів" постійно зростає. Цьому процесу сприяють три чинники:
    • для виробників це найпростіший спосіб виконати сучасні екологічні стандарти щодо викидів шкідливих речовин.
    • ринкова ціна гібридних автомобілів MHEV нижча порівняно з іншими видами гібридних автомобілів, що робить їх більш привабливими для чутливих до ціни споживачів.
    • експлуатація та обслуговування автомобілів з "м'яким гібридом" не відрізняється від звичайного автомобіля з ДВЗ.

Ключовим елементом автомобілів MHEV є стартер-генератор, який виконує подвійну функцію: працює як стартер для запуску двигуна і як генератор для вироблення електроенергії. Найбільшого поширення набув варіант конструкції "м'якого гібрида" з використанням ремінного стартер-генератора (BSG - Belt Starter Generator).


На жаль, багато власників автомобілів MHEV з ремінним стартер-генератором 48 В зіткнулися з низькою надійністю цього агрегату. Вихід з ладу стартера-генератора 48 В може призвести до блокування електричної мережі 48В, розряду літій-іонної (Li-Lon) батареї і 12-ти вольтової АКБ, в результаті чого автомобіль втратить здатність їхати своїм ходом.

 

Ремонт стартер-генератора 48V - гідна альтернатива купівлі нового агрегату

Довгий час єдиним способом усунення несправності генератора 48 В була його заміна на новий, який коштує значну суму. Альтернативний варіант ремонту - купівля б/в генератора 48В був неприйнятним варіантом, оскільки супроводжувався великими ризиками, а саме:
    • невідомий технічний стан б/в генератора 48В, через відсутність, на той момент, відповідного обладнання для його діагностики;
    • немає жодних гарантій, що б/в стартер-генератор 48В працюватиме тривалий час, тому що його ресурс міг вже вичерпатися.

Ситуація з несправними ремінними стартер-генераторами 48 В зараз кардинально змінилася. Тепер доступне обладнання, яке здатне повноцінно діагностувати генератори 48 В - стенд MS005A. Також стали доступні до купівлі запасні вузли до силової електронної частини генератора 48 В - типової несправності даних агрегатів, які володіють надійністю вище, ніж оригінальні вузли.

Фахівцям MSG Equipment вдалося розробити стенд MS005A, який забезпечує можливість діагностики ремінних стартер-генераторів 48В як у генераторному, так і у стартерному режимах, а також забезпечує можливість перевірки блоку керування генератора за допомогою діагностичного сканера. На даний момент, стенд MS005A забезпечує діагностику генераторів 48В наступних автомобілів:
    • AUDI: A6/A7/A8/Q7/Q8 з двигунами MHEV 3.0TDI та 3.0TFSI;
    • BMW: 3 серія, 5 серія, X3 з двигунами B47 MHEV і B48 MHEV;
    • FORD: Focus IV/Fiesta VIII/Puma II;
    • FORD TRANSIT CUSTOM з двигунами 2.0 ECO HYBRID;
    • HYUNDAI: Tucson IV;
    • KIA: Sportage V.

Крім діагностики стартера-генератора 48В, в асортименті продукції MSG Equipment є тестер MS800A для діагностики та подальшого відновлення літій-іонної батареї 48В.

Отримати детальну консультацію щодо обладнання для діагностики пасових стартер-генераторів 48 В і літій-іонних батареї гібридних автомобілів можна в наших менеджерів - пишіть у месенджер або телефонуйте: +38 067 459 42 99, +38 050 105 11 27, +48 833 13 19 70, +48 886 89 30 56 (Viber, WhatsApp, Tbelegram).

COMMENTS