лип 23, 2020
1145

Досконалість в деталях – корпуси для обладнання MSG Equipment

Як виготовляються корпуса для обладнання MSG Equipment

1. Проектування

2. Основні характеристики

3. Конструкція

4. Гнучка металу на пресах з ЧПУ

5. Установка кріпильних елементів

6. Антикорозійне покриття

7. Логотип та інформаційні написи

8. Ергономічність

Наша мета – підвищити рівень автоматизації робочих процесів в автосервісах та СТО. Обладнання MSG Equipment дозволяє мінімізувати ручну працю та значно скоротити час обслуговування/діагностики/ремонту автомобілів.

Процес розробки та виготовлення корпусів для стендів й тестерів MSG Equipment також максимально автоматизований. Наші фахівці беруть участь у створенні 3D-моделі та у процедурі складання, усі інші процеси – автоматизовані.

Проектування 

На початковому етапі створення корпусів ми розробляємо спеціальну 3D-модель і конструкторські креслення майбутньої оболонки стенду. Визначаємо габаритний розмір, конструктивні особливості, функціонал, технологічність і зовнішній вигляд корпусу. Ретельно прораховуємо кожен елемент та деталь корпусу.

Основні характеристики корпусів стендів MSG Equipment:

  • фірмовий стиль;
  • висока міцність;
  • жорсткість;
  • легкість;
  • ергономічність;
  • безпека.

Конструкція

Корпуса стендів витримують високі навантаження без деформацій, тому що при діагностиці деяких агрегатів необхідно створювати великі сили і крутний момент. Наприклад, стенд MS1000 + для діагностики амортизаторів може перевіряти агрегат будь-якого типу під навантаженням до 1000 кілограм.

У корпусах стендів ми застосовуємо просторово-трубну рамну конструкцію з елементами місцевого посилення. Основну частину каркасних деталей корпусу виготовляємо методом лазерного різання на спеціальному верстаті ЧПУ. За допомогою лазера ми вирізаємо окремі елементи конструкції будь-якої конфігурації та розміру. Щоб з'єднати окремі деталі корпусу, застосовуємо зварювання в середовищі вуглекислого газу або зварювання неплавким електродом в середовищі аргону, в залежності від зварювальних матеріалів.

Таким чином виходить монолітна легка конструкція, що забезпечує необхідну міцність, жорсткість конструкції.

Гнучка металу на пресах з ЧПУ

Для гнучкі розгортки з листового металу використовуємо гнучкі преса з ЧПУ. Використовуючи згини, ми можемо легко реалізувати найсміливіші дизайнерські рішення, забезпечуючи необхідну жорсткість корпусу, без внесення в конструкцію додаткових елементів.

Установка кріпильних елементів

В усіх корпусах стендів та тестерів MSG Equipment ми передбачили спеціальні місця для кріплення плат, кабелів, панелей управління. Використовуючи запресовувальні або приварні різьбові елементи, монтуємо в корпус радіоелементи та електронні компоненти.

Антикорозійне покриття

Щоб захистити металеві корпуси від корозії, ми застосовуємо лакофарбове або гальванічне покриття. Для нанесення лакофарбового покриття використовуємо технологію порошкового фарбування. Серед головних переваг: стійкість до механічних впливів, можливість використання в будь-яких кліматичних умовах.

Додатково цей метод забарвлення надає нашим корпусам більш привабливий зовнішній вигляд, підвищує електрозахист та зносостійкість поверхні, а також екологічність, завдяки відсутності розчинника у фарбі. Елементи корпусів, які контактують з агресивними середовищами, наприклад, гальмівною рідиною, ми виготовляємо з нержавіючої сталі. Як це зроблено в стенді MS300 для діагностики гальмівних супортів.

Логотип та інформаційні написи

На нашому обладнанні є написи, які несуть важливу інформацію та допомагають фахівцеві працювати зі стендами. Вони повинні бути чіткими та завжди добре зчитуватись. Наприклад, «Навантаження», «Обороти приводу», «Напруга». Логотип та іншу інформацію ми наносимо на корпус методом UV-друку. Кожен стенд або тестер має інформаційну табличку, яка містить унікальний номер виробу, напис виконано лазерним гравіюванням.

Ергономічність

Розміри корпусів та розташування усіх елементів на корпусах відповідають ергономічним вимогам, що забезпечує комфортну роботу з нашим обладнанням. Компонуючи елементи корпусів, ми беремо до уваги сервісі отвори, вікна та двері. Їх конструкція передбачає максимально зручне обслуговування стенду при експлуатації. Це можна побачити на прикладі стенду для діагностики та ремонту амортизаторів MS1000 +.

Усі прийняті конструкторські та технологічні рішення при виготовленні корпусів забезпечують довгий термін служби нашого обладнання, а також зручність та безпеку в процесі експлуатації.

COMMENTS