сер 1, 2019
514

Несправності кермової рейки з автомобіля Ford Focus 3

► Які типові несправності кермової рейки з автомобіля Ford Focus 3

Фахівці компанії MSG Equipment серйозно підходять до процесу відновлення агрегатів. Для кожного агрегату існує певна процедура відновлення.

Основні пошкодження рейки з автомобіля Ford Focus 3

Деталі кермового механізму постійно піддаються підвищеним навантаженням. На кермову рейку часто потрапляє вода та дорожній пил. Причиною появи стуку в механізмі може стати вироблення зубчастої пари, природний знос підшипників.

Рейка з автомобіля Ford Focus 3 нерідко виходить з ладу, якщо порвався пильовик. На вал потрапляє вода та пил, що стає причиною виникнення корозії. Для запобігання пошкодження механізму, потрібно стежити за станом пильовиків, перевіряти живлення на електромоторі.

Частою причиною виходу з ладу кермової рейки буває: волога, механічний вплив, обрив проводки, програмна помилка, вихід з ладу датчика моменту обертання керма, втрата живлення.

Знос зубчастої пари призводить до люфту в кермовому колесі, автомобіль стає некерованим. Великий люфт може стати причиною попадання в ДТП.

Симптоми виходу з ладу електричної рейки:

1. Заклинювання кермової рейки часто пов'язане з пошкодженням пильовика. У зуби потрапляє бруд, який разом з вологою перетворюється на абразивну масу.

2. Потрібно більше зусиль на кермове колесо. У механізмах з паралельним приводом причиною пошкоджень буває знос ременя. У цьому випадку потрібно замінити ремінь.

3. Виникнення механічного шуму під час повороту кермового колеса. Причиною шуму в районі керма, найімовірніше, є електропривод. Механічний гул вказує на знос підшипників. Якщо електропривод демонтують, то слід виконати повний комплекс регламентних заходів.

4. Підсилювач керма відгукується на обертання кермового колеса з затримкою. Така несправність з'являється через відмову датчиків або пошкодження ЕБУ.

У спеціалізованих сервісах для якісної діагностики використовують контролер MS561. Прилад MS561 застосовується для перевірки працездатності агрегатів ЕПК (EPS).

Великою перевагою EPS-контролера є наявність OBDII роз'єму, який потрібен для підключення до нього різних діагностичних сканерів. Прошивка контролера та база даних агрегатів оновлюється через Інтернет, що дозволяє обладнанню залишатися актуальним довгий час.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :