лют 20, 2020
840

Як підготувати автомобіль до весни?

Як підготувати авто до весни після зимової експлуатації

Зима закінчується, й автовласники починають готувати авто до нового сезону. Що потрібно для підготовки автомобіля до весни?

Не обмежуйтеся тільки заміною зимової гуми на літню. Пам'ятайте, що ретельна підготовка автомобіля, дозволить уникнути раптових поломок, які стають причиною дорогого ремонту у майбутньому. В останні роки, зима нас радує не тільки морозами, але й частими відлигами, що призводить до додаткових навантажень на різні автомобільні вузли та агрегати. Тому, щоб підготувати автомобіль до нового сезону, будуть потрібні наступні заходи.

Обов'язкові заходи

Заміна гуми.

Міняти зимову гуму на літню можна при середній температурі повітря +5 °C. Літню гуму та диски необхідно оглянути, перевірити протектор та індикатор зносу шин. Якщо присутні невеликі порізи, їх можна виправити у шиномонтажній майстерні. Також перевірте диски на предмет деформації та обов'язково відбалансуйте їх.

Мийка кузова.

Після зимового сезону недостатньо просто вимити автомобіль. Лакофарбове покриття необхідно ретельно очистити від дорожніх реагентів. Існує спеціальний аерозоль, який зніме з лакофарбової поверхні бруд, ще один захисний засіб – допоможе захистити лакофарбове покриття авто від пошкоджень. Потрібно очистити й простір під капотом, де можуть бути залишки реагентів та солі.

Якщо після очищення кузова, з'явилися сліди іржі, їх необхідно терміново видалити та потім скористатися засобом, яке відновлює ЛФП.

Перевірка рідин.

Зверніть увагу, в якому стані знаходяться усі робочі рідини. Перевірте стан повітряного фільтра. Часто, після зимового сезону, деформуються патрубки та шланги з гуми. При необхідності, потрібно замінити зношені деталі.

АКБ.

У зимовий час, акумулятор авто піддається великим навантаженням, тому необхідно перевірити щільність електроліту, а також стан контактів. Коли на клемах є іржа, її потрібно терміново очистити.

Перевірка бензобака.

Коли автомобіль експлуатувався взимку нечасто, в бензобаку може утворитися конденсат, який буде потрібно видалити.

Діагностика ходової.

Ходові елементи взимку зношуються швидше, ніж влітку. Можуть розбовтатися та деформуватися шарнірні вузли, а через хімічні реагенти прискорюється знос гумових та металевих деталей, можуть також окислюватися супорта гальм. Діагностика в спеціалізованому сервісі допоможе визначити слабкі місця та відремонтувати ходову.

Перевірка гальмівної системи.

При гальмуванні не повинно бути ніяких сторонніх звуків, а гальмівний шлях повинен залишатися однаковим. Якщо є сумніви, щодо справності гальмівної системи, потрібна професійна діагностика в автосервісі.

Перевірка стану системи кондиціонування.

Після зими потрібно профілактичне очищення радіаторів охолодження, очищення та заправка кондиціонера авто, заміна фільтрів. Система кондиціонування, що працює без збоїв, забезпечує прохолодне повітря в салоні влітку, запобіжить ризик виникнення перегрівання двигуна.

Догляд за гумовими ущільнювачами.

Щоб запобігти знос гумових ущільнювачів на дверях, багажнику, капоті, вони обробляються спеціальним засобом. Дана процедура відмінно захищає від протягів в салоні авто та появи сторонніх звуків.

Користуйтеся послугами автосервісів з хорошою репутацією. Звертайте увагу на організації з обслуговування автомобілів, які використовують в роботі спеціальне діагностичне обладнання. Наприклад, тестери генераторів та статорів, обладнання для промивки та заправки системи кондиціонування, контролери для діагностики кермового управління та інше.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :