лип 3, 2020
1722

Амортизатор: придбати новий або вибрати ремонт

Ремонт амортизаторів або купівля нових

Придбати старий автомобіль - нормальна практика: перед купівлею перевіряємо «життєво важливі» системи та елементи, та їздимо. У перелік важливих елементів чомусь не входять амортизатори, які на вживаних машинах практично завжди в жалюгідному стані. Коли проблема дає про себе знати, постає питання: ремонтувати амортизатори або замінити?

Давайте з'ясовувати.

Амортизатори: термін служби та що впливає на їх стан

Деякі водії вважають: якщо автомобіль їздить виключно по якісному дорожньому покриттю, з амортизаторами проблем немає та й  в найближчому майбутньому не буде. Це в корені неслушна думка.

Стан амортизаторів в першу чергу залежить від якості самого елемента (якості матеріалів, особливо гумотехнічних виробів), а також стилю керування автомобілем та впливу зовнішніх чинників. Гумотехнічні елементи з часом старіють та руйнуються від механічних навантажень швидше. Масло з часом також старіє, що погіршує демпфіруючи властивості амортизатора; інші елементи, наприклад, клапани та пружини руйнуються або втрачають свої первинні властивості.

Попри те, що амортизатори надійні та довговічні вузли, їх ресурс становить не більше 100 тис. км. Після такого пробігу їх потрібно ремонтувати або міняти.

Переваги ремонту амортизатора

  • Відремонтувати амортизатор на 30-50% дешевше, ніж купити новий. А якщо враховувати, що амортизатори, як і гальмівні колодки, змінюють попарно, то в грошовому еквіваленті економія буде суттєвою.
  • Відремонтовані амортизатори більш надійні, ніж нові. Це пов'язано з модернізацією напрямних та ущільнювальних елементів, в результаті якої, ці елементи краще захищені від механічних впливів та впливу навколишнього середовища.
  • Після ремонту, амортизатор стає розбірним. Його ремонтопридатність значно підвищується. Тому ремонтувати амортизатори в довгостроковій перспективі економічно вигідно, тому що повторний ремонт буде коштувати дешевше.
  • Можна зробити підвіску автомобіля м'якше або жорсткіше, змінивши характеристики амортизатора.
  • У деяких випадках відремонтувати амортизатор швидше, ніж купити новий.

Мінуси ремонту амортизатора

  • Не всі амортизатори доцільно ремонтувати. Вартість запасних частин на деякі амортизатори дуже висока, тому ремонт буде дорогим, простіше купити нові амортизатори.
  • Якісний ремонт можливий тільки в сервісі, де є професійне обладнання та кваліфікований персонал. Знайти такий сервіс також складно.

Ремонт амортизаторів є гідною альтернативою купівлі нових. Для того, щоб визначити, чи може вибране вами СТО зробити якісний ремонт, необхідно поцікавитися про наявність:

  • обладнання для діагностики амортизаторів та чи можуть вони надати документально підтверджені результати діагностики;
  • у співробітників сертифікатів про проходження спеціального навчання з ремонту амортизаторів.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :