чер 25, 2021
1080

Наскільки важлива система кондиціонування електромобіля?

Обладнання для перевірки батареї електромобілів та гібридів

Гібридні та електричні автомобілі – економічні та високо екологічні. Стан акумуляторної батареї даних автомобілів – це ключовий показник, оскільки саме АКБ відповідає за кількість енергії, необхідної для руху транспортного засобу. У гібридні авто та електромобілі найчастіше встановлюють літій-іонні та нікель-металогідридні АКБ високої напруги.


Правила експлуатації

До експлуатаційних параметрів акумуляторів висуваються жорсткі обмеження, одне з найважливіших правил – обов'язкове дотримання певного температурного діапазону. Зростання температури батареї вище позначки +40 ° C значно скорочує тривалість її роботи. Якщо температура -10 ° C та нижче, це позначається на місткості та потужності АКБ, дані показники різко знижуються.

Температурні перепади вкрай небажані, крім цього – температура між певними елементами батареї повинна бути в межах допустимих значень.

Експлуатація автомобілів в літню пору року завжди пов'язана з високими температурами, тому батарея буде нагріватися значно більше критичного значення 40 ° C. Як наслідок – прискорюються процеси старіння АКБ, через що батарея може передчасно вийти з ладу.


Як запобігти старінню АКБ?

Щоб протидіяти процесам старіння, які запускаються через перегрів, виробники створили систему терморегуляції для акумуляторної батареї.

Як працює система терморегуляції АКБ? У конструкцію батареї вбудовується спеціальний охолоджувальний контур, подібно системі охолодження ДВЗ. По цьому контуру циркулює рідина для охолодження, в складі якої знаходяться вода та гліколь. Якщо температура низька, рідина підігрівається з використанням спеціального нагрівального елементу. Якщо температура висока – надлишок тепла з контуру охолодження відбирається системою кондиціонування повітря в салоні, в якій для цих цілей передбачений спеціальний контур.

Таким чином, кондиціонер в електромобілі набуває настільки важливе значення, як і система охолодження ДВЗ у звичайному автомобілі. Саме з цієї причини – вихід кондиціонера з ладу призведе до проблем з експлуатацією електромобіля.


Обладнання для перевірки АКБ електромобілів та гібридів

Контроль за технічним станом системи кондиціонування в електромобілях – обов'язкова умова безперебійної роботи електромобілів та гібридів. Необхідно пам'ятати про те, що діагностика та ремонт системи, процес складний, вимагає високої кваліфікації персоналу та наявності спеціального обладнання.

Серед нових розробок компанії MSG Equipment є стенд MS112, який дозволяє перевірити електричний компресор кондиціонера з вбудованим інвертором та напругою живлення 140 ... 400 вольтів постійного струму. Стенд забезпечує перевірку електричної частини компресора та проводить тест його продуктивності.

Стенд для перевірки технічного стану електричних компресорів кліматичної автомобільної системи підійде для використання в автосервісах та СТО, які займаються обслуговуванням електромобілів та гібридів.

Компанія MSG Equipment виробляє професійне обладнання для СТО та навчає персонал у власному навчальному центрі.

Купити обладнання для обслуговування електричних автомобілів та гібридів, а також записатися на курси за напрямом «Ремонт та обслуговування системи кондиціонування автомобілів», можна залишивши заявку на сайті MSG Equipment або зв'язавшись з менеджером компанії.


Сайт
MSG Equipment: servicems.com.ua

Зв'язатисязменеджером:

+7 (498) 716 42 61

+38 067 434 45 33 (Viber, WhatsApp, Telegram)

e-maіl: seller@servicems.com.ua

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :