жов 13, 2021
458

Актуальні питання з діагностики та ремонту стартерів та генераторів

Часті питання та відповіді при купівлі обладнання для ремонту стартерів і генераторів

За останні 3-4 роки попит з боку СТО, автосервісів та майстерень на обладнання для діагностики та ремонту стартерів/генераторів, значно підвищився. В цьому немає нічого дивного, адже з моменту появи генераторів нового покоління минуло понад 10 років, а це означає, що прийшов час проводити обслуговування агрегатів. При цьому, через свої конструктивні особливості, такі генератори неможливо перевірити за допомогою технологічно застарілих приладів або пристосувань. Діагностику таких агрегатів можна здійснювати тільки використовуючи спеціалізоване обладнання.

Для тих, хто планує відкрити новий напрямок або розширити асортимент агрегатів, що діагностуються, ми зібрали ТОП 6 питань, які найчастіше задають нам наші підписники каналу на Ютуб та у соцмережах.


1. Чи можна перевірити стартер без навантаження?

Найчастіше у стартера виникають поломки втягувального реле і електромотора, викликані тривалими спробами запуску двигуна. Саме ці вузли стартера можна перевірити на стенді без навантаження.


2. Чи читають стенди COM протоколи?

COM протоколи читають стенди: MS002, MS004, MS005, MS006, MS008.


3. Під яким навантаженням слід перевіряти генератор?

При перевірці генератора на стенді досить задати навантаження в 50-70 А. Якщо при цьому величина змінної складової струму не перевищує 10% від заданого навантаження, то проблем з обмоткою і діодним мостом немає.


4. Чи є у вас спецінструмент для ремонту стартерів та генераторів? 

Так, комплект знімачів MS0204 допоможе швидко та акуратно замінити задні підшипники роторів генераторів, виключаючи пошкодження струмознімальних колекторних кілець.


5. Навіщо мені стенд, якщо у мене є тестер?

Стенди дозволяють діагностувати стартери та генератори окремо від автомобіля, створюючи для агрегату робоче середовище (навантаження), наближене до реального. За допомогою тестера ви можете перевірити генератор та стартер тільки приєднаний до електромережі автомобіля.


6. Як під'єднати генератор до стенда?

Щоб правильно підключити генератор до стенду необхідно скористатися рекомендаціями в інструкції. Для нових стендів MS005 і MS008 пропонуємо використовувати спеціальні кабелі, за допомогою яких генератор можна підключити швидко і правильно.


Якщо у вас виникли питання, відповіді на які ви не знайшли, телефонуйте нам або пишіть на пошту:


+38 (067) 434 45 33 (Viber, WhatsApp, Telegram)

Email: seller@servicems.com.ua

 

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :