гру 22, 2021
4014

Скільки можна проїхати на акумуляторі без генератора?

Скільки кілометрів зможе проїхати авто без генератора на одному акумуляторі?

Сучасний автомобіль оснащений великою кількістю споживачів у вигляді різних сервоприводів, підігрівачів, електропідсилювача кермового управління, а також електронних систем керування в підвісці та гальмівній системі. Електроенергії в сучасному автомобілі потрібно багато, і генератор – єдиний її виробник, який має забезпечувати її у повному обсязі та безперебійно.

Якщо генератор вийде з ладу, то на скільки без нього вистачить акумулятора для руху автомобіля? Однозначної відповіді на це питання немає. Занадто багато факторів впливають на це:

  • Який автомобіль: легковий або вантажний;
  • Який двигун встановлений: бензиновий або дизельний;
  • Кліматичні умови: зима чи літо;
  • Обладнання автомобіля, тобто кількість приладів, які споживають електроенергію.

Скільки можна проїхати лише на акумуляторі?

Якщо генератор не заряджає акумулятор, рух автомобіля є цілком можливим. Деякі генератори перестають виробляти електроенергію, при інтенсивному розгоні або на холостих обертах. Однак це окремі випадки, продумані розробниками автомобілів. Коли генератор перестає працювати, все навантаження лягає на акумулятор.

Основною характеристикою акумуляторної батареї є її ємність. Також на АКБ можна знайти параметр, який називається – резервна ємність. Цей параметр вказує на те, як довго справна та заряджена батарея може видавати струм 25 А, поки її напруга не знизиться до 10,5 В. Якщо такий параметр не вказаний на корпусі, то його можна приблизно розрахувати, знаючи ємність встановленого в автомобілі АКБ. Для батареї ємністю 65 А∙год, час роботи становить приблизно 100 – 120 хвилин.

Виходить, що автомобіль з неробочим генератором може проїхати близько двох годин. А скільки кілометрів можна проїхати за цей час, важко спрогнозувати, все залежить від дорожньої ситуації.

Також слід звернути увагу на наступний момент. Якщо причиною непрацездатності генератора є обрив ременя приводу, далі їхати не рекомендується. Тому що на деяких двигунах разом із приводом генератора здійснюється привод насоса системи охолодження двигуна. І якщо продовжити рух, то може статися перегрів двигуна та вихід його з ладу.

Для того, щоб з автовласником не відбувалися такі неприємні події, необхідно стежити за станом свого автомобіля, регулярно проходити технічне обслуговування транспортного засобу, всіх його важливих елементів та систем. За наявності ознак несправності, необхідно провести діагностику генератора. Перевірити генератор можна у спеціалізованому сервісі.

Обладнання для діагностики генератора

У лінійці обладнання компанії MSG Equipment для діагностики генераторів та стартерів представлено обладнання, що дозволяє забезпечити весь перелік можливих робіт з діагностики:

  • експрес-діагностика генератора на автомобілі з використанням тестерів: MS016, MS015 COM, MS013 COM.;
  • повна діагностика демонтованого агрегату на стендах: MS005, MS008, MS006 COM, MS002 COM, MS004 COM;
  • для діагностики вузлів генераторів використовуються тестери: MS012 COM, MS014, MS021.

Дізнатися більше про можливості обладнання для діагностики стартерів та генераторів можна на сайті або, зв'язавшись з менеджерами компанії.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :