гру 29, 2021
8874

Яку напругу має видавати генератор автомобіля?

Норма напруги генератора авто на холостому ходу та під навантаженням

Це питання ставиться, коли виникають труднощі з пуском двигуна і необхідно перевірити справність генератора. Вихідна напруга для генератора є ключовою характеристикою. Для більшості автомобілів нормальною буде вважатися напруга від 13.8 до 14.4 вольт, незалежно від режиму роботи двигуна та кількості ввімкнених споживачів. Точні значення наведено у посібнику з експлуатації на транспортний засіб.

Проте, чи достатньо виміряти вихідну напругу для визначення справної роботи генератора? Ні, цього мало. Невідповідність нормальним показанням напруги, зазвичай є причиною несправності регулятора напруги. Якщо є інші несправності, напруга найчастіше залишається у нормі.

Також потрібно враховувати те, що в генераторах сучасних автомобілів використовуються цифрові та керовані регулятори напруги. І вони можуть вийти з ладу не повністю, а втрачають здатність виконувати одну з функцій. Наприклад, регулятор напруги перестав передавати на блок управління двигуном сигнал каналу зворотного зв'язку FR. Це призведе до того, що генератор постійно працюватиме в режимі заряджання АКБ. Ця несправність не відобразиться на панелі приладів і не буде помилки при діагностиці автомобіля діагностичним сканером. При цьому така несправність не матиме негативних наслідків для автомобіля, що експлуатуватиметься у місті. Але якщо автомобіль буде їздити постійно на далекі дистанції, між містами, тоді АКБ постійно відчуватиме перезаряд й швидко втратить свою ємність.

Тому достовірна та комплексна оцінка технічного стану генератора можлива лише на спеціальному обладнанні, яке дозволить перевірити усі вихідні характеристики генератора.

MSG Equipment розробила цілу лінійку стендів для діагностики генераторів:

  • Бюджетний сегмент для гаражних майстерень та невеликих СТО представлений стендами MS006 COM та MS004 COM. Ці стенди мають достатню потужність для діагностики генераторів легкових автомобілів.
  • Великим майстерням з відновлення доступні стенди MS002 та MS008. Маючи велику потужність, дані стенди можуть діагностувати генератори в широкому діапазоні навантажень. Обидва стенди можуть перевіряти генератори, стартери та регулятори напруги окремо від генераторів.
  • Наш найпотужніший стенд MS005 буде корисний розробникам та виробникам стартерів та генераторів, а також майстерням з відновлення, які займаються ремонтом стартерів та генераторів вантажних автомобілів.

Щоб дізнатися більше про можливості обладнання для діагностики генераторів, поспілкуйтесь з нашим менеджером.

COMMENTS

Залишити коментар

* Ім'я :
* E-mail: (Не буде опубліковано)
* Коментар :